ورود | ثبت نام

رای ثبت نام در این دوره بر روی این لینک کلیک کنید

سرقت علمی را توضیح داده و انواع آن را نام ببرید. 


 انواع Plagiarism


Plagiarism مشتمل بر چهار نوع است:


1- نقل قول مستقیم یا Direct Quotes
2- بیان افکار منحصر به فرد دیگران یا Unique ideas
3- پارافریزینگ بدون بیان منبع
4- Self-plagiarism


1- نقل قول مستقیم یا Direct Quotes
نقل قول مستقيم عبارتست از بیان مطلبی از دیگری و منتسب نمودن آن به خود بدون استفاده از علامت گیومه جهت نقل قول. در این صورت حتی اگر در بخش منابع، نام اثر سرقت شده ذکر گردد، باز هم نویسنده اقدام به Plagiarism نموده است.
راهکار: برای اجتناب از این امر باید نویسنده، کل متن را در گیومه قرار داده و در انتها نیز در بخش منابع به آن اشاره کند.
 
2- بیان افکار منحصر به فرد دیگران یا Unique ideas
بازگویی ایده های علمی و منحصر به فرد دیگران در قالب جملات خود، Plagiarism خواهد بود.
راهکار: برای اجتناب از این امر لازم است تا نویسنده منبع این ایده را شرح داده و در بخش منابع به آن اشاره کند.
 
3- پارافریزینگ بدون بیان منبع
بازگویی یا بازنویسی با تغییر یک یا چند کلمه و در نهایت استفاده از ساختار کلی متن اولیه بدون ذکر منبع آن، Plagiarism خواهد بود. به بیان دیگر "چنانچه ایده فرد دیگری را در قالب کلمات و عبارات خود به کار برید، اصطلاحا پارافریزینگ رخ داده است" ؛ و چنانچه منابع این مطالب ذکر نگردد، اصطلاحا Plagiarism رخ داده است.
راهکار: برای اجتناب از این امر، لازم است تا ضمن استفاده از متن مبدا و انجام تغییرات کافی، به متن مبدا در بخش منابع حتما اشاره نماییم.


4- Self-plagiarism
Self-Plagiarism عبارتست از استفاده مجدد، بارز، یکسان و یا مشابه از یکی از آثار قبلی خود در مقاله های جدید بدون اشاره به آن در بخش منابع با قصد چاپ مقالات بیشتر.
در حیطه اصطلاحات دانشگاهی، Self-Plagiarism عبارتست از بیان بخش یا تمام مطالب مقاله پیشین یک نویسنده توسط خودش در مقاله ای جدید، بدون اشاره بدان در بخش منابع. تشخیص Self-Plagiarism دشوار تر از تشخیص Plagiarism می باشد، چرا که جزو موارد غیر اخلاقی در زمینه نگارش علمی نمی باشد. با این حال برخی از نهادهای بین المللی همچون ACM این عمل را یک عمل خلاف اخلاق در پژوهش می دانند. با این حال با توجه به رشد و توسعه نرم افزارهای مقابله با Plagiarism و بررسی ها و گزارشها و اتهام های گذشته نگر آنها، لازم است تا از آن اجتناب ورزید.
راهکار: نخست اینکه در بخش مقدمه اشاره كنيد که مطالعه فوق در ادامه مطالعه قبلی انجام گرفته است؛ دوم آنکه کارهای پیشین خود را که به طور مستقیم یا غیر مستقیم به آنها اشاره کرده اید، حتما در بخش مراجع ذکر بفرمایید.


                                   

راهکار های مقابله با Plagiarism: